Veel reisplezier... Voor vragen kun je ons altijd bereiken. Voor linkruil neem contact op... Na je reis lekker even bijkomen op www.ffbijkomen.nl
Fotoboek
Reisverslag
Contact


  

Interessant / Mensen / Landschap / Kosten / Vervoer / Belangrijk


Interessant

  • Quito. Na La Paz is Quito – gebouwd op een oude Incastad - de tweede hoogstgelegen stad ter wereld (ca. 2.800 m). Staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.
  • Mitad del Mundo. Op 22 km van Quito loopt de evenaar. Hoewel de toeristische attractie anders doet vermoeden, blijkt uit latere berekeningen dat de evenaar eigenlijk een paar kilometer verderop loopt…
  • Atavelo. Bekend om zijn uiterst vriendelijke bewoners en de zaterdagse, grote Indianenmarkt. Zowel door locals als toeristen druk bezocht. De grootste Indianenmarkt van Zuid-Amerika.
  • Hotsprings in Banos (‘Gateway to the Amazon Basin’).
  • Treinreis van Riomamba naar Alausí op het dak van de trein, zigzaggend de bergrug (‘Naris del Diablo) afdalend. Langs rotswanden, ravijnen en over bruggen door één van de mooiste natuurgebieden van Ecuador.
  • De hoogste actieve vulkaan Cotopaxi ter wereld ligt ten zuiden van Quito op een hoogte van 5.897 meter.
  • Galapagos eilanden en voor ons de Poorman's Galapagos

De mensen
De twee grootste bevolkingsgroepen in Ecuador zijn de indianen en mestiezen (mensen van gemengd Spaans/indiaanse afkomst). De indiaanse bevolking onderscheidt zich in hooglandindianen (uit de Sierra) en laaglandindianen (uit de Oriënte).

Het landschap
Ecuador bestaat uit vier uiteenlopende gebieden: de Costa, de Sierra (hooglanden van de Andes), de Oriënte (Amazone gebied) en natuurlijk de Galápagos Eilanden. Vooral de Galápagos Eilanden spreekt bij velen tot de verbeelding met haar flora en fauna. Bijzonder is dat hier zowel antarctische (zoals pinguins) als tropische dieren leven. Daarnaast zijn er ook zeer veel diersoorten die alleen op de Eilandengroep voorkomt (76 vogelsoorten en reptielen).
In 1835 bezocht Charles Darwin de Eilandengroep en na bestudering van de dierenwereld bedacht hij de evolutietheorie. In 1979 verklaarde UNESCO de Eilandengroep tot Patrimonio Nacional de la Humanidad. Om haar natuurschatten zo goed mogelijk te beschermen, geldt er sinds tientallen jaren een restrictie van 60.000 toeristen per jaar. Daarbij is het alleen met een gids mogelijk de eilanden te verkennen. Al met een al een kostbare grap, dus wij moeten het doen met de Poormans Galapagos.
De hoogste actieve vulkaan Cotopaxi ter wereld ligt ten zuiden van Quito op een hoogte van 5.897 meter.

Kosten
Budget: US$ 15-20 per dag. Budget hotel Quito: US$ 6, flesje bier US$ 1, toegang tot de nationale parken US$10-20.

Vervoer
De makkelijkste manier om te reizen door Ecuador is per bus. In sommige gebieden waar geen begaanbare wegen zijn, wordt veelal per boot gereisd (Mangrove in Noordelijke kustgebieden en in de Oriënte).

Belangrijk
Gun jezelf de tijd om te wennen aan de hooggelegen gebieden, zoals in Quito. Meestal verdwijnen na een dag of twee de klachten van hoogteziekte. Doe het rustig aan, drink veel water en nuttig geen alcohol of tabak.

Draag altijd je paspoort bij je, aangezien er op ieder moment naar gevraagd kan worden. Heb je dan geen geldig paspoort, dan kun je opgepakt worden. Wel weer een goed verhaal natuurlijk...

Onze reisverslagen

Puerto Lopéz: 14 - 20 mei
Quito, 20 - 26 mei
Cuenca en trein Riobamba, 27 mei - 3 juni
Principal, 4-6 juni, CAVIA eten

 

Ecuador
  
Last update: 27-09-2013